dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

minister, externe, Anatolie Caraman

Veteranii cer alegeri anticipate și demisia ministrului de externe, Aureliu Ciocoi

Luni, 10 februarie 2020, 14:57

Veteranii războiului de pe Nistru din 1992 cer demisia ministrului de externe, Aureliu Ciocoi, după declarația acestuia privind intervenția armatei ruse în conflictul armat din 1992.

Ei consideră că guvernul Chicu a trădat interesul național în favoarea Federației Ruse și solicită organizarea de alegeri legislative anticipate. Președintele Igor Dodon a încercat astăzi să atenueze controversa afirmând că declarația ministrului a fost interpretată greșit.

Asociația „Tiras-Tighina” îi cere ministrului de externe Aureliu Ciocoi să-și dea demisia pentru că a justificat intervenția armatei Rusiei în războiul de pe Nistru.

„Republica Moldova nu a atacat pe nimeni, și-a apărat teritoriile constituționale. Ca dovadă că a fost un război între forțele Federației Ruse și forțele Republicii Moldova, este pactul de încheiere a păcii semnat pe 21 iulie 1992, la Moscova, Mircea Snegur și Boris Elțîn”, a spus Anatolie Caraman.

Președintele Igor Dodon a declarat la ședința tradițională de luni că afirmația lui Aureliu Ciocoi a fost interpretată greșit.

Amintim că ministrul Aureliu Ciocoi a declarat săptămâna trecută, într-o discuție cu jurnaliștii, că în 1992 armata rusă a intervenit în conflictul armat de pe Nistru pentru a opri vărsarea de sânge.