minister

Veteranii cer alegeri anticipate și demisia ministrului de externe, Aureliu Ciocoi

Alexandrina Godiac

Ei consideră că guvernul Chicu a trădat interesul național în favoarea Federației Ruse și solicită organizarea de alegeri legislative anticipate. Președintele Igor Dodon a încercat astăzi să atenueze controversa afirmând că declarația ministrului a fost interpretată greșit.

Asociația „Tiras-Tighina” îi cere ministrului de externe Aureliu Ciocoi să-și dea demisia pentru că a justificat intervenția armatei Rusiei în războiul de pe Nistru.

„Republica Moldova nu a atacat pe nimeni, și-a apărat teritoriile constituționale. Ca dovadă că a fost un război între forțele Federației Ruse și forțele Republicii Moldova, este pactul de încheiere a păcii semnat pe 21 iulie 1992, la Moscova, Mircea Snegur și Boris Elțîn”, a spus Anatolie Caraman.

Președintele Igor Dodon a declarat la ședința tradițională de luni că afirmația lui Aureliu Ciocoi a fost interpretată greșit.

Amintim că ministrul Aureliu Ciocoi a declarat săptămâna trecută, într-o discuție cu jurnaliștii, că în 1992 armata rusă a intervenit în conflictul armat de pe Nistru pentru a opri vărsarea de sânge.