FF

(VIDEO) Andrei Năstase: „Alegerile locale s-au derulat în condiții mult mai bune decât cele de până acum, fără incidente flagrante”

Corina Bezer

„Fac un apel către toți reprezentanții și observatorii noștri din secțiile de votare să vegheze la respectarea întocmai a votului oamenilor”, a spus Andrei Năstase.

Candidatul blocului ACUM a menționat că aceste alegeri au fost un test foarte important pentru democrația din Republica Moldova. „România, Europa și SUA urmăresc cu foarte mare atenție modul în care înțelegem să ducem la bun sfârșit acest scrutin”, a spus Andrei Năstase.

Orice fel de estimare a rezultatelor alegerilor la această oră este inoportună, a opinat Andrei Năstase. Candidatul a menționat că, față de alte scrutine, a dispărut un actor care se implica extrem de nociv în alegeri și în rezultatele acestora.

Prezentă la briefingul de presă, co-președintele Blocului ACUM, premierul Maia Sandu, a declarat că alegerile s-au desfășurat în condiții bune, cu mici excepții. Ne-am străduit ca aceste alegeri să fie libere și corecte, astfel încât cetățenii să poată să își exprime voința fără să fie obstrucționați, intimidați sau hărțuiți, așa cum s-a întâmplat în perioada regimului oligarhic”, a spus Maia Sandu.

Co-președintele blocului ACUM a precizat că, în localitățile în care va fi turul doi, Blocul ACUM va merge în continuare în campanie.