AUR - Protest MAI

VIDEO// AUR a pichetat Ministerul Afacerilor Interne: „Stop abuzurilor poliției politice”

Corina Bezer

Potrivit reprezentanților AUR, atunci, cu scopul de a întrerupe activitățile electorale planificate în mun. Orhei și alte localități din raion și a intimida participanții la protestul din fața primăriei mun. Orhei, colaboratorii IP Orhei (unul dintre care s-a individualizat prin codul agentului constatator 02733, fără a se prezenta însă) au întocmit în privința șoferului autocarului cu care se deplasa „Caravana AUR” un proces-verbal contravențional, fără a fi prezentate probe concludente în acest sens. La solicitarea membrilor AUR de a prezenta probe, agentul constatator care a aplicat sancțiunea a evitat să răspundă.

Astfel, în această dimineață, mai mulți membri și simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au protestat în fața sediului MAI, cerând tragerea la răspundere a persoanelor implicate în excesul de putere, comis, cel mai probabil, la indicațiile penalului fugar Ilan Șor, dar și sistarea persecuțiilor politice și intimidărilor, neadmiterea intervenției organelor de ocrotire a normelor de drept în activitatea politică desfășurată de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în campania electorală.

AUR - Protest MAI

„Suntem un partid incomod sistemului corupt și controlat politic. Acest lucru îl observăm din numeroasele acțiuni de intimidare exercitate de oamenii legii. Sunt sigur că în organele poliției există colaboratori sinceri și patrioți, dar astfel de incidente ne conving de faptul că angajații MAI primesc ordine politice de la cei care ani la rând au jefuit această țară: Dodon, Plahotniuc, Șor. Cerem încetarea acestor abuzuri, pentru că ne dorim o campanie electorală fără incidente și provocări”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Protest la MAI

La finalul protestului, liderul formațiunii, Vlad Bilețchi, a depus o interpelare în acest sens la Ministerul Afacerilor Interne.

Interpelare MAIInterpelare MAI

Menționăm că membrii și simpatizanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) participă în Caravana AUR, în cadrul căreia vizitează toate raioanele Republicii Moldova și informează oamenii cu privire la programul politic al formațiunii, dar și avantajele Unirii Republicii Moldova cu România. În această săptămână, Caravana AUR va ajunge în raioanele Nisporeni, Ungheni, Telenești, Rezina, Cimișlia etc.