FF

(VIDEO) Candidatul PL, Dorin Chirtoacă: „Am votat pentru ca mun. Chișinău să iasă din ceața în care se află”

Corina Bezer

„Democrația nu poate oferi totul la modul ideal, iar altceva mai bună decât democrația deocamdată omenirea nu a inventat nimic”, a spus liderul PL.

Dorin Chirtoacă a îndemânat toți locuitorii municipiului Chișinău să iasă la vot, iar astfel să spună pe ce drum trebuie să meargă mai departe capitala, cu ce om în fruntea Primărie și cu ce echipă în Consiliul municipal. În opinia lui Dorin Chirtoacă, doar așa funcționează democrația, doar prin vot democratic se poate merge înainte.

„Șansele mele sunt în mâinile locuitorilor Chișinăului. Astăzi puterea nu e în sondaje, nu e în mâinile vreunui partid, ci în mâinile chișinăuienilor. Trebuiau să spună toți că s-au făcut anumite lucruri, care trebuiesc continuate. Cei care nu s-au prezentat în dezbateri nu merită atenție. Este rușinea rușinilor. Peștele de la cap se strică și el trebuie curpățat la alegeri”, a mai adăugat Chirtoacă.

La funcția de primar general al municipiului Chișinău candidează 18 persoane. Primar general al municipiului Chișinău este ales persoana care a acumulat 50% + un vot. Dacă niciunul dintre candidați nu reușește să treacă acest prag este organizat turul doi al alegerilor, unde se declară câștigător cel care a acumulat cele mai multe voturi.