(VIDEO) Consilierul lui Zelenski: „Umbra războiului a căzut peste Republica Moldova”

Redacția Liber TV

Consilierul oficiului prezidențial din Ucraina Alexei Arestovici a declarat aseară  că în viziunea sa subiectivă umbra războiului se extinde. Mai mult, acesta a interpretat mișcarea armatei române la graniță ca un potențial act de apărare a Chișinăului.

„Războiul se extinde. Deja umbra războiului a picat pe Moldova, pe Belarus demult stă și pe Rusia însăși. Războiul iese după frontiera Ucrainei și acest lucru este foarte clar. Războiul se extinde, el nu se va menține nici în cadrul „operațiunii speciale”, nici în cadrul frontierelor Ucrainei”, a declarat Arestovici.

Consilierul prezidențial a mai spus că aerodromul din regiunea transnistreană este pregătit pentru posibila aterizare a avioanelor militare rusești, iar apărarea aeriană ucraineană le va putea doborî, dacă va fi cazul.

Arestovici a mai declarat că în contextul tensionării situației din stânga Nistrului, brigada americană cu destinație tactică „Stryker” s-a îndreptat spre frontiera Moldovei dinspre teritoriul României. De altă parte, Ministerul apărării al României a declarat că mutarea tehnicii militare sunt manevre defensive  și fac parte din doctrina pregătirii unui eventual conflict care poate să nu se întâmple.

Anterior, Alexei Arestovici a declarat că Moldova se poate adresa oricând Ucrainei pentru a primi ajutor, iar problema transnistreană poate fi rezolvată cât ai pocni din deget.