DD

(VIDEO/DOC) BREAKING NEWS! Fostul ministru al Finanțelor, Ion Chicu, este candidatul desemnat de Igor Dodon la funcția de prim-ministru

Corina Bezer

Potrivit lui Dodon, PSRM și ACUM sunt în imposibilitatea de a propune un prim-ministru comun, PD nu dorește să facă alianță cu nici unul din cele două partide, iar Partidul Șor vrea anticipate.

„Candidatura pe care o înaintez pentru funcția de prim-ministru este una acceptabilă pentru toți deputații din Parlament, este un profesionist de carieră și un om cu o experiență bogată în politici economice și sociale, capabil să asigure o viață mai bună pentru cetățeni. În mod special, am optat pentru un asemenea profesionist pentru a spori șansele acestuia și a guvernului propus să obțină majoritatea voturilor deputaților și să demareze cît mai urgent activitatea”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă. 

DD

DDConform legislației, candidatul desemnat la funcția de premier are la dispoziție 15 zile pentru a-și prezenta echipa și programul. „În cazul în care prim-ministru propus de mine nu va acumula majoritatea voturilor, cel mai probabil, se va ajunge la alegeri anticipate, iar cei care au provocat această criză și o mențin în continuare, urmează să răspundă în fața cetățenilor pentru banii care vor fi cheltuiți, dar și pentru haosul pe care l-au generat în țară”, a mai declarat Dodon. 

Cabinetul de miniștri în frunte cu premierul Maia Sandu a fost demis astăzi, 12 noiembrie, în plenul Parlamentului. Moțiunea de cenzură înaintă de fracțiunea Partidului Socialiștilor a fost votată de 63 de deputați ai PSRM și ai Partidului Democrat. Parlamentarii din fracțiunea Partidului Șor s-au abținut de la vot, iar cei din Blocul ACUM au votat împotrivă.