Dorin Chirtoacă

(VIDEO) Dorin Chirtoacă: „Cei care răspund doar prin purtători de cuvânt la un eveniment dedicat Republicii Moldova vor fi trecuți la capitolul erori ale istoriei”

Corina Bezer

Primarul general a enumerat un șir de 10 realizări ale cooperării Capitalei cu instituțiile Uniunii Europene, printre care asamblarea microbuzelor, reparația grădinițelor, drumul iluminat spre Aeroport, construcția străzii pietonale, amenajarea parcului Valea Morilor, amenajarea câtorva mii de locuri gratuite de parcare, reabilitarea regiei apă potabilă, reconstrucția mai multor străzi din Chișinău, oferirea utilajelor medicale pentru mai multe spitale și infrastructura din suburbii etc. 

Primarul a avut o replică și pentru socialiști. Edilul s-a arătat nemulțumit de faptul că președintele Igor Dodon nu a fost prezent la evenimentul de deschidere a Orășelului European.

„Din păcate, unii care răspund prezent doar la Moscova și răspund absent la Chișinău, vor să organizeze referendumuri. Cei care răspund doar prin purtători de cuvânt la un eveniment dedicat Republicii Moldova vor fi trecuți la capitolul erori ale istoriei și descalificându-se din statutul de președinte vor fi trecuți doar la statutul de preș”, a declarat Chirtoacă.

Vedeți mai jos discursul lui Chirtoacă.