(VIDEO) Igor Dodon îi întoarce spatele lui Igor Grosu: „Nu vom face alianță cu PAS în Consiliul Municipal Chișinău”

Adrian Sirbu

„Noi nu ne legăm cu partidul Maiei Sandu nici în Chișinău, nici în alte raioane”. Este răspunsul lui Igor Dodon pentru liderul PAS, Igor Grosu și liderul fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Zinaida Popa, care s-au arătat dornici să facă alianță cu socialiștii. 

„Noi nu vom face coaliție în Chișinău cu PAS. Noi nu am făcut coaliție nici cu Ceban. Am avut discuții cu Ceban. Personal am avut câteva întrevederi, chiar săptămâna curentă, unde discutăm despre agenda în CMC. La propunerea doamnei Zinaida Popa răspunsul este că noi nu ne legăm cu partidul Maiei Sandu nici în Chișinău, nici în alte raioane, dar cu atât mai mult în Chișinău. De aceea, niciun fel de coaliție”, a declarat Dodon.

Liderul PAS Igor Grosu, salută ideea lansată de colega sa din CMC, Zinaida Popa, de a face coaliție cu PSRM și în Chișinău, așa cum s-a întâmplat în mai multe raioane.

„Noi avem experiență de colaborare și cu acest partid la nivel local. Sunt vreo 6-7 raioane unde la nivel local am reușit să găsim limba comună. Și eu sunt deschis, noi suntem deschiși să considerăm o astfel de colaborare la nivel de municipiu”, a declarat Grosu.

Luni, șefa fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, i-a propus consilierului PSRM Adrian Lebedinschi crearea unei coaliții între cele două formațiuni la nivel municipal. Drept răspuns, Lebedinschi a declarat că este gata să discute despre acest subiect.