Laura Codruța Kovesi

(VIDEO) Laura Codruța Kovesi, demisă

Corina Bezer

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Președintele României, domnul Klaus Iohannis subliniază că lupta contra corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată”, a declarat  MĂDĂLINA DOBROVOLSCHI, purtătorul de cuvânt al președintelui României.

La rândul său, Laura Codruța Kovesi a confirmat că nu va mai lucra la DNA, însă va rămâne procuror. Vizibil emoționată, aceata a adresat un mesaj pentru foștii săi colegi, dar și pentru societatea civilă.

„Ceea ce am reușit să demonstrăm în primul rând a fost să arătăm că instituțiile publice din România sunt eficiente, că lucrează legal, dar mai ales, da, corupția poate fi înfrântă. Nu, episodul de astăzi nu este o înfrângere”, a declarat Laura Codruța Kovesi. 

Laura Codruța Kovesi a fost timp de cinci ani procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România. La sfârșitul lunii mai, Curtea Constituțională de la București a decis că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să o demită pe șefa de la DNA. Anterior, liderul de la Cotroceni refuzase să o revoce din funcţie la cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a acuzat-o de comiterea unor abuzuri şi de refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament.