(VIDEO) Lilian Carp: În această seară la Varnița s-au întâlnit Dorin Recean cu așa numitul lider, Vadim Krasnoselski

Victoria Muntean

Deputatul PAS, Lilian Carp a anunțat că, în această seară, la Varnița, are loc întâlnirea între pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și secretarul general al Consiliului Suprem de Securitate, Dorin Recean, consilier al președintelui Maia Sandu. Discuția se axează pe ultimele evenimente din regiunea transnistreană. Declarația au fost făcută joi 28 aprilie la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Informația a fost confirmată pentru TV8.md și de Președinție: „Confirmăm că un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și din care face parte și consilierul prezidențial Dorin Recean, a avut o întâlnire cu Vadim Krasnoselski. Discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune”.

„Autoritățile de la Tiraspol nu doresc, sub nicio formă, să se implice în acest conflict. Există și alte forțe din interiorul Tiraspolului, care ar vrea o implicare deschisă. Sunt diferite grupări, care sunt în susținerea războiului, sunt diferite grupări mai aproape de Federația Rusă. Ele încearcă să împingă din interior”, a declarat deputatul.

Totodată, el susține că regiunea transnistreană ar fi o „afacere” și că Vadim Krasnoselski nu dorește un conflict acolo.

Krasnoselski este unul dintre acei oameni care, pentru ei, este cu mult mai convenabil să existe situația existentă, în care pot să-și vândă tot ce produc și așa mai departe pe piața europeană, pe ei îi interesează afaceri și nu-i interesează altceva nimic. Transnistria nu este decât o afacere pentru ei. Să nu creadă cineva sau să înțeleagă că în Transnistria este cumva un conflict interetnic sau un conflict de nu știu care altă natură”, a menționat Lilian Carp.