Bbb

(VIDEO) Momentul în care Dodon primește o pungă de bani de la Plahotniuc și Iaralov

Corina Bezer

„Igor Dodon – Iar umblați cu culioașele (n.r. – sacoșele)?

Vlad Plahotniuc – Eu nu știu cât Costea mi-a dat. 

Igor Dodon – Dați lui Costea și mâine îi va da lui Cornel, pentru că eu la cinci zbor și el trebuie să dea salariile. 

Plahotniuc către Iaralov – El trebuie să îi dea lui Cornel? 

Igor Dodon – Da, ei se vor lămuri între ei”, se menționează în materialul video, făcut public de deputatul Iurie Reniță.

Până în prezent n-am văzut nicio secvență video în care să apară pe viu și sacoșa neagră cu acele presupuse 600-800 de mii de euro pe care Dodon le cerea de la Plahotniuc, urmare a discuției cu Kozak. După mine, acum există suficiente motive și bănuieli rezonabile ca să considerăm că în acea sacoșă neagră era tocmai suma menționată mai sus ce urma să fie transmisă, la indicația lui Dodon, lui Cornel de la Costea, și ulterior distribuită angajaților PSRM. Cred că ar putea fi vorba despre colegul său Corneliu Furculiță, dar aceasta este o supoziție, justificată de relația specială dintre cei doi. Iar Costea ar putea fi nimeni altul decât faimoasă persoană „Borsetka” (Constantin Botnari) de la PDM”, a declarat Iurie Reniță.

Deputatul menționează că va sesiza Procuratura Generală, prezentând secvența video.

Chiar astăzi voi face o adresă pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu anexarea secvenței video, în speranța că Procuratura va demonstra că nu e influențată politic și își face datoria cu verticalitate și responsabilitate”, a spus Reniță.

Reacția lui Dodon nu s-a lăsat mult așteptată. Potrivit acestuia, imaginile ar fi trucate. 

“Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate în luna iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Renita și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, scrie Dodon.

Nu este pentru prima dată când sunt publicate astfel de materiale video compromițătoare. În unul dintre video, Dodon spune că s-ar putea înțelege cu Federația Rusă să închidă dosarele penale pe numele lui Vlad Plahotniuc. Într-un alt video, șeful statului jonglează cu niște sume de bani. „700-800 pe lună, pentru întreținerea partidului”. 


 

În unul dintre videourile publicate de Publika.md în vara lui 2019, Dodon s-ar auzi cerând bani „pentru întreținerea partidului”. Plahotniuc îi răspunde că sumele „depășesc cheltuielile noastre”.

În alt video, Igor Dodon ar spune că Rusia promite să închidă dosarele penale pe numele lui Vlad Plahotniuc după ce se semnează acordul de federalizare a țării. „Rușii sunt gata să vă primească la Putin și să scoată toate problemele cu dosarele. Putin în față mi-a zis „sub garanțiile mele personale”. Putin mi-a spus în ochi ieri. Eu nu am motive să nu-l cred pe Putin”, spune Dodon.