pro moldova

(VIDEO) O nouă sesizare la Curtea Constituțională: Grupul parlamentar PRO MOLDOVA solicită recunoașterea stării de urgență drept forță majoră

Corina Bezer

„O sesizare în acest sens va fi depusă la Curtea Constituțională, în urma multiplelor reclamații din partea mediului de afaceri, dar și a cetățenilor care se confruntă cu dificultăți majore în onorarea obligațiunilor contractuale în această perioadă. Totodată, din cauza formulei neclare din normele legale, starea de urgență nu este din oficiu recunoscută drept forță majoră. Acest lucru conduce la interpretări aliatorii, cauzând prejudicii pentru oameni și vulnerabilizarea mediului de afaceri”, declară reprezentanții Pro Moldova. 

Anterior, grupul parlamentar PRO MOLDOVA a înregistrat un set de măsuri pentru susținerea mediului de afaceri și a angajaților pentru perioada de urgență.

Parlamentul Republicii Moldova a instituit stare de urgență pe întreg teritoriul țării în perioada 17 martie-15 mai 2020 în legătură cu pandemia de coronavirus și a abilitat Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova să introducă carantină și regim special de activitate pentru toate entitățile și pentru cetățenii Republicii Moldova.