covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

Teste coronavirus, COVID-19

(VIDEO) Republica Moldova va cumpăra 100 000 de teste din China pentru depistarea coronavirusului

30-03-2020 09:35

Republica Moldova va cumpăra din China 100 de mii de teste pentru depistarea infectării cu virusul COVID-19.

„Din toate testele primite până acum, în opinia specialiștilor, cele donate de China sunt cele mai eficiente și rapide. Nu vreau să spun că restul sunt proaste. Câteva zile în urmă am comandat 100.000 de teste și suntem în contact cu conducerea de vârf a Chinei pentru a le livra. Sperăm să ajungem la compromis pentru procurarea acestor teste în următoarele zile”, a spus Dodon.

Igor Dodon a mai declarat că zilnic vor fi organizate câteva curse charter pentru cetățenii moldoveni care vor să revină în țară. Aceștia vor fi selectați de autorități și vor avea prioritate mamele cu copii, persoanele bolnave, studenții, etc. 

„Practic, în fiecare zi vor fi organizate curse charter pentru cetățenii care vor să se întoarcă acasă. Acestea vor fi aprobate de Ministerul Afacerilor Externe”, a declarat Igor Dodon.