ff

(VIDEO) ULTIMA ORĂ! Scindare în Partidul Democrat. Șase deputați, printre care Andrian Candu, au părăsit formațiunea. Dezvăluirile acestora

Corina Bezer

„Noi nu vrem să trădăm încrederea obținută de la cetățeni la alegeri, nu vrem să fim părtași la realizarea intereselor unui grup restrâns de politicieni, și de aceea, noi cei care stăm astăzi în fața voastră, am decis să părăsim fracțiunea Partidului Democrat și să formăm un alt grup parlamentar. Dragi colegi din Partidul Democrat, jocul cui îl faceți? În interesul cui acționați? Al cetățenilor? Al țării? Pe cine reprezentați? Pe cei care v-au votat, sau interesele personale prevalează?", s-a întrebat Candu. 

În același timp, Andrian Candu susține că unii colegi din PDM negociază cu socialiștii partajarea unor funcții în cadrul Guvernului: „Deja am auzit cifra de 4 ministere”.

„Să vină în public și să declare presei, publicului, și să spună că negociază cu PSRM anumite funcții. Și alții să decidă dacă vor să vină în grupul nostru distinct. Să așteptam să ajungă la limita răbdării. Ceea ce creăm noi e altceva, bazat pe valori, principii, determinare. Nu vrem să facem nicio presiune”, a declarat Candu. 

În acelaşi timp, Candu a anunţat că grupul său va susține propunerea colegilor din Blocul ACUM de a vota Declarația pentru reconfirmarea vectorului european şi toate proiectele sociale.

„Plecăm din echipa PD în momentul în care partidul, practic, a revenit la guvernare. Noi nu trântim uşa. Vom continua să discutăm şi să cooperăm cu colegii noştri din echipa PD şi din fracţiunea parlamentară. Noi nu trântim uşa, nu căutăm răzbunare, revoltă. Noi nu mai vrem să stăm în acea amorţeală în care s-a aflat PDM", a declarat Andrian Candu.