(VIDEO) Victoria Furtună: „Dosarul penal pe numele meu a fost clasat din lipsă de probe. Maia Sandu și Veronica Dragalin, veți prezenta scuze publice?!”

Ala Găină

Fosta procuroră, Victoria Furtună, fondatoarea asociației obștești „Vox Populi, Vox Dei” anunță că dosarul penal pornit împotriva sa, după ce ar fi fost suspectată că ar fi divulgat intenționat datele urmăririi penale din cadrul unei cauze aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție (PA), a fost clasat din lipsă de probe. Într-o adresare video publicată pe rețelele de socializare, Furtună le întreabă pe Maia Sandu și Veronica Dragalin dacă vor veni cu scuze publice pentru declarațiile defăimătoare împotriva sa. 

„Dosarul penal în adresa mea a fost clasat din lipsă de probe. Rog fiecare jurnalist din Republica Moldova să adreseze întrebări președintei Maia Sandu și procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, de ce au fost atât de active în a spune minciuni în adresa mea. Este o situație de impas de imagine pentru aceste două doamne. Și-au pus în pericol propria imagine pentru a spori credibilitatea problemei. Însă când au fost rugate să aducă vreo probă au fost mai puțin iscusite.

Ce facem acum, doamna președinte? Vă recunoașteți greșeala public? Poate sancționați instituțiile subordonate care vă alimentează cu informații false și minciuni? Sau puneți trolii să toarne minciuni asupra Victoriei Furtună. Trebuie cumva de continuat, nu? Ce facem, doamna Dragalin, procuror-șef al Procuraturii Anticorupție? Urmează o scuză publică în adresa mea sau faceți un precedent urât? Dar țineți minte, pe viitor, și pe dvs cineva o să vă învinuiască la televizor și nu o să aducă probe în procesul de judecată”, a declarat Victoria Furtună într-o adresare video.

Amintim că Victoria Furtună a demisionat din funcția de procuror anticorupție pe 11 martie. Ea a acuzat SIS că ar fi plasat-o pe lista persoanelor care reprezintă „o amenințare la adresa securității naționale”, după ce ar fi inițiat, pe 11 ianuarie, curent, un dosar care ar demonstra că instituții publice ale statului ar fi fabricat și ar fi diseminat informații false împotriva judecătorilor neloiali guvernării.