Vlad Bilețchi

(VIDEO) Vlad Bilețchi, la întâlnirea cu locuitorii din nordul RM: „Oamenii au obosit de politicienii expirați și își doresc o forță politică nouă împreună cu România”

Corina Bezer

„La ora actuală, în Republica Moldova, lucrurile stau foarte prost. Această situație nu este de ieri sau de azi. În Republica Moldova se vând iluzii. Eu țin minte în 2009 aveam 15 ani, iar oamenii ieșeau în stradă cu icoane, drapele, pentru că ei credeau. Cu ce s-a terminat tot? Partidele și forțele care apar în urma unor mari tulburări seismice moldovenești sunt partide de conjunctură. Aceste forțe politice, autointitulate salvatoarele națiunii, vor să explice poporului că ei sunt plebe și fără ei o să murim de foame. De fapt, lucrurile stau invers. Ei, fără voturile și susținerea voastră, nu valorează absolut nimic. La umilință ne aduc ei pe noi. Deșteptați-vă, ridicați-vă!”, a declarat Vlad Bilețchi la întâlnirea cu susținătorii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) din Dondușeni, Soroca și Bălți. 

În cadrul întrevederilor, Vlad Bilețchi a vorbit despre riscul unei noi alianțe de compromis în Parlamentul de la Chișinău. 

„După cum vedem, la alegerile parlamentare, ar putea deveni posibilă o eventuală alianță între PAS și Blocul condus de Renato Usatîi. Noi, unioniștii, oamenii care suntem cu viziuni clare pentru România și Uniunea Europeană, nu putem admite o astfel de situație. Sarcina noastră este să ne asigurăm că în Parlamentul Republicii Moldova, forțele pro-românești să impulsioneze relațiile dintre România și Republica Moldova. Noi trebuie să facem la România să devină un actor important în Republica Moldova. Noi suntem români, suntem aici majoritari și România trebuie să fie implicată plenar aici”, a precizat Vlad Bilețchi.