Vlad Bătrîncea

Vlad Bătrîncea: „Purtăm negocieri cu Blocul ACUM ca socialiștii să-și asume responsabilitatea pentru unele ministere”

Corina Bezer

Potrivit președintelui fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrîncea, PSRM și Blocul ACUM poartă negocieri ca socialiștii să-și asume responsabilitatea pentru unele ministere, iar acest lucru s-ar putea întâmpla după alegerile din 20 octombrie.

Deputatul consideră că responsabilitatea trebuie împărțită, pentru că actuala coaliție de guvernare este formată din două forțe – Blocul ACUM și PSRM.

„Noi ne-am înțeles că după alegerile locale, după campanie, vom reveni la tema activității Guvernului și la participarea socialiștilor în Executiv”, a adăugat Vlad Batrîncea.

De cealaltă parte, deputatul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din cadrul Blocului ACUM, Mihai Popșoi, nu a confirmat aceste afirmații, dar a menționat că PAS este interesat ca toți membrii de coaliție să susțină acest Guvern. „Noi suntem interesați de faptul ca toți membrii de coaliție să-și dorească același lucru ca și noi – ca acest Guvern să lucreze eficient și să lucreze asupra problemelor asumate atât în campania electorală, cât și prin acordurile semnate de membrii coaliției”, a menționat Mihai Popșoi.