Vlad Bileţchi

Vlad Bileţchi (AUR): Cred că vom reuşi să unificăm segmentul unionist din Republica Moldova

Corina Bezer

Bilețchi a lăudat decizia USB de joi, spunând că reprezintă o „dovadă de maturitate politică„ și „o dorință sinceră de a pune dezideratul Unirii mai presus de orgoliile personale”. „Cu USB încă nu s-a vorbit despre locuri pe listă”, a declarat Vlad Bilețchi în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Potrivit lui Bilețchi, în prezent au loc negocieri cu Dorin Chirtoacă pentru a decide modalitatea de participare a Partidului Liberal la scrutinul parlamentar anticipat.

„Am avut câteva runde de negocieri, au fost foarte productive, suntem încrezători că mergem în direcția bună și când spun direcția bună mă refer să fim împreună. Formule sunt două: fie mergem pe o listă națională în baza unui partid, fie mergem în bloc, ne gândim dacă e mai bine ca pragul să fie de 5% sau de 7% ”, a spus Vlad Bilețchi.

Liderul AUR a declarat că unificarea tuturor partidelor unioniste pe o singură platformă ar reprezenta o șansă ca electoratul unionist să aibă reprezentare parlamentară. Bilețchi spune că este gată să discute cu Octavian Țîcu, pentru a-l convinge pe liderul PUN să participe la unificarea tuturor formațiunilor care militează pentru unirea Republicii cu România.

Pe lângă USB, proiectului politic AUR i s-a alăturat și Partidul Popular Românesc.