gg

Vlad Bilețchi: „Oamenii fideli ai regimului Plahotniuc-Dodon ajung în funcțiile cheie din acest stat”

Corina Bezer

„Astăzi în Parlamentului Republicii Moldova, la solicitarea lui Dodon de a fi numit până pe 31 iulie – aceeași comisie juridică pentru numiri și imunități (cunoscută deja pentru faptul că promovează oamenii socialiștilor și democraților în funcții) a hotărât ca Dumitru Robu să fie numit Procuror General Interimar.

Cine este Dumitru Robu?

1️⃣ Din februarie 2018 – este adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. Om al sistemului, care a activat în timpul guvernării lui Plahotniuc cu sprijinul lui Dodon și acționau la comanda acestora.

2️⃣ Anterior, timp de aproape doi ani a fost procuror anticorupție. În perioada în care trebuia să fie investigat furtul miliardului și laundromatul rusesc (spălarea banilor în proporții deosebit de mari – peste 22 miliarde dolari sua).

3️⃣ Până la Procuratura Anticorupție, a fost procuror în Secția combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale și acuzator de stat în Procuratura transporturi. În perioada în care se fabricau sute de dosare politice pentru a persecuta politicieni și oameni de afaceri.

4️⃣ În decembrie 2017, cu ocazia aniversării a XXVI-a de la proclamarea independenței R. Moldova, Dumitru Robu a fost decorat de fostul procuror general Eduard Harunjen cu medalia „Pentru serviciu impecabil” Clasa III.
Harunjen – procurorul lui Plahotniuc îl decorează pe Robu pentru serviciu impecabil, probabil în fața lui Plahotniuc.

5️⃣Este procurorul pe cazul fostului primar general Dorin Chirtoacă, dosarul căruia a apărut exact în momentul când Partidul Liberal refuza vehement să susțină votul mixt propus de Dodon și susținut de democrați.
Au urmat și alte dosare penale în privința deputaților care refuzau să voteze pentru sistemul mixt de vot.

❌Concluzie: oamenii fideli ai regimului Plahotniuc – Dodon ajung în funcțiile cheie din acest stat. Sub paravanul luptei cu oligarhia, cei care au servit instaurarea și menținerea oligarhiei sunt promovați. Urmează capturarea totală a instituțiilor de drept și de reglementare – dosare politice, persecutări și justiție selectivă”, a scris Vlad Bilețchi pe o rețea de socializare. 

Dumitru Robu a fost propus la funcția de procuror general interimar. Un proiect în acest sens a fost aprobat în urmă cu puțin timp de Parlament. Acum urmează ca președintele Igor Dodon să ia decizia de numire în funcție sau de respingere a candidaturii.