De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 12 ore

Vladimir Voronin, o acuză pe Maia Sandu pentru neprofesionalism și susține participarea acesteia la Platforma Crimeea

Victoria Muntean

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, o acuză pe Maia Sandu de neprofesionalism și susține că participarea acesteia la Platforma Crimeea este motivul pentru care Moldova plătește Rusiei mai mult pentru gazul natural. „Pentru ce naiba i-a trebuit să meargă și să se așeze la masa de discuții a Platformei Crimeea? De asta acum plătim câte 800 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaz”, a declarat Voronin, în cadrul unei Ediții speciale la Primul în Moldova.

„Am văzut problema gazelor, cine și cum o soluționează, la ce nivel neprofesionist. Am văzut o absolută nepregătire a așa-zisului președinte. Repet, pentru ce naiba i-a trebuit să meargă și să se așeze la masa de discuții a Platformei Crimeea? De asta acum plătim câte 800 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaz”, a declarat Vladimir Voronin.

Trebuie să știi cum să te comporți. De ce Ungaria plătește 250 dolari, iar noi 800? De ce pe alte întrebări sunt asemenea prețuri, practic o explozie? Cum poate omul să-și plătească factura la gaz când îi vin 3000 sau 4000, iar pensia lui e de doar 3.000. Pe ce bani să mai trăiască? Din start am observat acest neprofesionalism și incompetență, snobism. Nu se poate așa”, a mai adăugat președintele PCRM.

În august 2021, președinta Maia Sandu a participat la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, la Kiev. La eveniment și-au anunțat prezența 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai UE.

Maia Sandu a ținut și un discurs la evenimentul de inaugurare. Partidul Socialiștilor din Moldova se arăta atunci nemulțumit de participarea președintei Maia Sandu, la evenimentul „Platforma Crimeea”.

Totodata, în noiembrie 2021, Maia Sandu nega acuzațiile că Platforma Crimeea a complicat discuțiile pe gaz: „Cei care spun asta au văzut cine a participat la Platforma Crimeea? Au văzut și alți președinți acolo, care și-au semnat contractele fără nicio problemă?”.