AUR

Ziua Unirii Basarabiei cu România aduce AUR în Republica Moldova

Corina Bezer

Evenimentul va avea loc la Chișinău sâmbătă, 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România. În același timp, va fi inaugurat biroul parlamentar al deputaților George Simion și Boris Volosatîi. 

Astfel, la ora 11:00, în cadrul sediului biroului parlamentar, va avea loc o slujbă de tedeum şi sfinţirea biroului parlamentar. (str. 31 august 1989, nr. 98, sediul Uniunii Scriitorilor, primul etaj). 

Totodată, la ora 12:00, va avea loc lansarea formaţiunii Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în Republica Moldova, dar şi inaugurarea oficială a biroului parlamentar al deputaţilor George Simion şi Boris Volosatîi. În cadrul evenimentului de lansare, va fi prezentată conducerea partidului din Republica Moldova, iar cu un cuvânt de salut va veni şi copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor din România, senatorul român, Claudiu Târziu. 

"Lansarea la Chișinău a Alianței pentru Unirea Românilor are loc în contextul în care formațiunile de pe scena politică din Republica Moldova, care susțin că urmăresc interesul cetățenilor, au demonstrat în ultimii 30 de ani că acționează contrar acestui interes și vine să impulsioneze unirea celor care își doresc să se facă dreptate pentru Republica Moldova", spun reprezentanţii AUR. 

Menţionăm că sâmbătă, 27 martie, peste 40 de deputaţi şi senatori din Parlamentul României vor veni în Republica Moldova pentru a marca împlinirea a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România.