bunici

6 Produse pe care ar trebui să le mănânci pentru a trăi mai mult

Dan Berbec

Importanța dietei pentru o viață lungă

Cercetările sugerează că ceea ce mănânci poate fi unul din cei mai importanți factori ce determină o viață lungă și sănătoasă. Pe lîngă exerciții, dieta ta poate fi extrem de efectivă la prevenirea bolilor cronice și la promovarea sănătății și a longevității. Consumul zilnic al acestor produse te pot ajuta să-ți îmbunătățești sistemul imunitar într-un mod natural și să adaugi câțiva anișori la viața ta frumoasă.

veredeață

Verdețurile

Proaspete, verdețurile sunt pline de nutrienți, dar conțin un număr mic de calorii. La doar 100 de calorii per kilogram, verdețurile sunt o alegere perfectă pentru cei ce doresc să slăbească, deoarece ele pot fi consumate în cantități nelimitate. Ele oferă proteină pentru vasele sangvine, promovează o vedere bună și sunt responsabile pentru scăderea riscului apariției diabetului. Unele din aceste legume, printre care varza chinezească și varza furajeră sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a lupta cu apariția celulelor cancerogene.

fasole

Fasolea

Fasolea este întruchiparea bunului care vine în pachețele mici. Consumul de boboase și alte legume, te vor ajuta să fii sătul, iar datorită efectului stabilizator asupra nivelului de zahăr în sînge, ele de asemenea vor liniști pofta ta de mâncare. Fibra solubilă din fasole reduce nivelul de colesterol. A fost demonstrat că: consumul de fasole, mazăre, linte de două ori pe săptămînă reduce riscul apariției cancerului al intestinului gros cu 50 %. De asemenea, a fost demonstrat că ele oferă o protecție semnificativă împotriva altor tipuri de cancer.

ceapă

Ceapa

Ceapa, alături de praz, usturoi și praz, sunt benefice pentru sistemul cardiovascular și sistemul imunitar, precum și previne apariția cancerului și a diabetului. Când tai ceapa, și ochii încep să lăcrimeze, anume atunci este momentul când ea elimină compușii ce combat cancerul. Studiile epidemiologice au constatat că o creștere a consumului acestor tipuri de legume este asociat cu un risc mai mic al apariției cancerului la prostată.

ciupercile

Ciupercile

Ciupercile sunt un produs excelent. Ele sunt una dintre cele mai benefice mâncăruri de pe planetă. Ciupercile sunt unice prin ceea că au compuși ce blochează producerea de estrogen, ceea ce îi face benefici pentru prevenire cancerului mamar. Ciupercile albe, champignon, portobello, stridii și shiitake au proprietăți anti-cancer. Ciupercile au multe beneficii cum ar fi: stimularea sistemului imunitar, prevenirea deteriorării ADN-ului, încetinirea creșterii celulelor cancerogene și cauzează moartea celulelor cancerogene programate. Consumați ciupercile doar pregătite termic.

pomușoare

Pomușoarele

Pomușoarele colorate sunt pe departe cea mai bună mâncare pe care o poți consuma. Afinele, căpșunile, murele, zmeura conțin o cantitate mică de zahăr și sunt bogate în nutrienți. Dacă mănânci pomușoare poți să îți reduci riscul apariției unei boli cardiovasculare considerabil. De asemenea, ele sunt niște dușmani ale diabetului, cancerului și a declinului cognitiv. Totodată, ele te vor ajuta să-ți îmbunătățești atât motorica cât și memoria, simultan cu reducerea inflamației, prevenirea deteriorării ADN-ului și stoparea creșterii tumorilor.

nuci

Semințele și nucile

Semințe sunt încărcate cu grăsimi sănătoase, minerale și antioxidanți, fiind în același timp abundente în fibre și minerale. De asemenea, ele conțin mai multe proteine decât nucile. Fiecare tip de semință este unică din punct de vedere nutrițional. Unele sunt extrem de bogate în grăsimi Omega-3, altele sunt bogate în substanțe anti-cancer, iar altele conțin cantități ambundente de fier, calciu, zinc și vitamina E. Nucile sunt cunoscute a fi benefice pentru sistemul cardiovascular, prevenirea diabetului zaharat și menținerea unei greutăți sănătoase. Grăsimile benefice din semințe și nuci, de asemenea, ajută la absobția nutrienților atunci când sunt consumate cu legume. Așă că îmbogățiți-vă salata din când în când cu miez de nucă sau semințe de floarea soarelui.