De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 10 ore

Beneficiile consumului de avocado

Află care sunt beneficiile consumului de avocado de la nutriționistul Aliona Trifan

Maria Mocreac

Avocado are proprietăți benefice asupra sănătății și frumuseții, datorită aportului de vitamine, proteine și fibre pe care le conține, ne ajută să avem un ten perfect, un corp sănătos și să ne menținem frumoase și dinamice.

Nutriționistul Aliona Trifan de la Unica Sport, ne spune mai multe despre beneficiile acestui fruct asupra sănătății.

-Care este cea mai importantă proprietate a fructului de avocado?

-Foarte important la avocado este conținutul bogat de acid folic, și chiar recomand acest fruct femeilor însărcinate. Fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu și cu 48% mai multă vitamina K. Deci persoanele care obișnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi bune în sânge, și nu grăsimi rele, în comparație cu cei care nu includ fructul în regimul alimentar.

-Care sunt beneficiile acestui fruct?

-Este bogat în potasiu, ajută la absorbția altor antioxidanți din legume. Avocado este foarte bun în curele de slăbire. S-a constatat că indicele masei corporale și circumferința taliei în cazul celor care mănâncă avocado sunt mai mici și astea sunt și beneficiile lui, pentru că le recomandăm femeilor care vor să slăbească. Conține puține calorii, ajută la prevenirea cancerului, are numeroase vitamine.

-Cum să includem acest fruct în rețetele alimentare?

-Se includ în salate, dar și ca garnitură la alt aliment. Dar, nu se combină cu carnea. Se consumă tot cu fructele și legumele bogate în vitamine și sărace în calorii.

-Cum să ținem o cură de slăbire cu avocado?

-Dacă vrei să ții o cură cu acest fruct, atunci nu trebuie să mănânci mai mult de jumătate de fruct pe zi, dar să consumăm și alte fructe și legume. Nu poți să mănânci doar avocado, pentru că conține foarte mulți nutrienți. Incluzi și alte fructe și legume, dar pui alimentul de bază avocado.