ceai de ghimbir

Beneficiile ceaiului de ghimbir – proprietăți digestive și anticancerigene demonstrate

Carolina Costin

Ghimbirul a fost utilizat ca plantă medicinală încă din antichitate pentru a trata semnele de răceală și gripă și pentru a ameliora problemele reumatice. Numeroase cercetări au  demonstrat ca acesta este un aliment minune, care poate fi utilizat în tratarea cancerului ovarian și de colon. În unele colțuri ale lumii, infuzia din rădăcina de ghimbir este folosită sub formă de comprese în tratarea arsurilor pielii.

ghimbirul și mierea

Ghimbirul conține calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, seleniu, sodiu, vitaminele C, E și B6, fibre alimentare, proteine, carbohidrați. Efectele analgezice, sedative și antitermice se datorează uleiurilor volatile din ghimbir. Acestea îi dau gustul și aroma specifică și favorizează mișcarea mușchilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai bună digestie.

Este foarte important să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculețele cu prafuri destul de incerte ca origine.

Modul de preparare: se dă prin răzătoare o bucată de rădăcină ( aproximativ 5 cm ). Se pune la fiert un litru de apă și când fierbe apa se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă să fiarbă timp de un minut, apoi se stinge focul și se lasă acoperit timp de 30 minute, după care se strecoară și se consumă în funcție de necesițăți.

Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu miere, adaos de lamâie, mentă și are un gust iute, dar foarte plăcut papilelor gustative.

.

ceai de ghimbir