hidratarea tenului

Cum îți protejezi și hidratezi corect tenul. Află secretele unui ten de invidiat

Carolina Costin

Ce avantaje avem dacă ne protejăm tenul?

Cel mai convingator argument este întinerirea tenului și nu numai. După cum bine știți, expunerea în exces la soare duce la o îmbătrânire prematură a tenului, iar acesta se deshidratează și își pierde elasticitatea și tonusul. Aceste efecte pot fi accentuate și de un nivel precar de hidratare a tenului.

Cum obținem acea hidratare mult râvnită?

Evident, în primul rând, printr-un consum optim de lichide, iar acesta se va stabili în funcție de greutatea fiecărei persoane, respectiv 35ml/kg. Nutriționiștii susțin că nu este nevoie să consumăm exclusiv apă, ci și lichide precum fresh-uri, supe sau prin consumul de legume (castraveți, salată, ardei gras) și fructe; și acestea au un conținut mărit de apă ce contribuie la obținera cantității optime de lichide. Odată lămurit aspectul hidratării din interior spre exterior, acesta trebuie completat și de o îngrijire sporită a tenului cu ajutorul cremelor de față și de corp.

Nu uitați de zona ochilor, a buzelor și a gâtului care sunt foarte sensibile și au nevoie de o hidratare specifică, cu creme adaptate nevoilor lor speciale. Un alt aspect important de care trebuie să ținem cont îl reprezintă razele soarelui ce cad perpendicular pe față în poziție verticală. Zonele afectate sunt coama nasului, zona de deasupra pomeților, buza superioară și bărbia. Aceste zone au nevoie de hidratare și protecție sporită pentru a preveni apariția petelor de soare. Chiar și transpirația facială constituie un pericol pentru sănătatea feței.

Broboanele de transpirație formează efectul de lupă și pot rezulta pistrui, alunițe sau chiar pete. Nu uitați atunci când vă expuneți la soare pentru a vă usca bine cu prosopul după ce ați ieșit din mare/piscină pentru a preveni apariția pistruilor pe zona spatelui și a umerilor. După ce a fost bine uscată pielea, atunci este momentul potrivit pentru aplicarea cremei cu protecție solară. Aceasta se reaplică în funcție de indicele inscripționat pe ambalaj sau de rezistența la apă. Când aplicați crema pe față și vreți să vă faceți machiajul, trebuie să țineți cont de pigmentul cremei ce poate influența culoarea fondului de ten. O peliculă de cremă cu protecție solară poate afecta persistența machiajului, dar acesta se poate ajusta din retușuri dese.

Recomandarea mea este să optați pentru o cremă cu factor de protecție 50

Nu uitați că la plajă este contraindicat să vă expuneți cu machiaj pe față, cel mult un liner waterproof, mascara și balsam de buze. Și vă reamintesc că stratul de ozon se subțiază de zi la zi, iar exploziile solare sunt din ce în ce mai dese. Dacă nu acordați atenție sporită protecției tenului și hidratării, pielea va suferi grav și va expuneți la riscuri severe. Așadar, aplicați în fiecare zi crema de protecție solară și introduceți-o în rutina zilnică de îngrijire a tenului, indiferent de anotimp.