sursa:leanitup.com

Beneficiile uimitoare ale fructelor pentru sănătatea ta

Valeria Botnaru

Banane:
Bananele sunt o sursă importantă de vitamina C, B6, potasiu și carbohidrați. Ele conțin un nivel crescut de fier care stimulează producția de hemoglobină în sânge și ajută la ameliorarea anemiei. Persoanele care suferă de depresie, se simt mai bine după ce mănâncă banana, iar asta se explică prin faptul că bananele conțin triptofan. Ele mai conțin vitamina B6, care reglează nivelul de glucoză, având un efect pozitiv asupra stării organismului. Beneficiile bananelor sunt: reducerea riscului de astm și cancer, protejarea oaselor, scăderea tensiunii arteriale și reglarea tranzitului intestinal. 

Portocale:
Beneficiile acestui fruct se leagă în mare parte de conținutul ridicat de vitamina C, care nu doar că întărește sistemul imunitar și ne apară de infecții, dar reglează tensiunea arterială, crește absorbția calciului și a fierului și diminuează riscul de boli cardiovasculare. Un studiu australian a demonstrat că fructele citrice reduc riscul apariției cancerului de stomac, gură, laringe și faringe cu 40-50%. Un consum regulat de portocale reduce apariția infecțiilor și a bacteriei H.Pylori. 

Grapefruit:
Unul dintre cele mai importante beneficii este că ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Este un fruct bogat în vitamina C, care previne și combate răceala. Studiile arată că dacă mănânci jumate de grapefuit pe zi, vei obține 70 % din totalul de vitamina C de care corpul tău are nevoie. Grapefruitul ajută la eliminarea toxinelor din corp, previne apariția pietrelor la rinichi și accelerează metabolismul.

Kiwi:
Este o sursă importantă de vitamine, potasiu și calciu, ameliorează problemele de natură digestivă. Conform health.com, consumul zilnic de kiwi reduce semnificativ sindromul de colon iritabil, cum ar fi durerile abdominale sau distensia abdominală. Un fruct de kiwi conține vitamin C, K, E, magneziu, cupru și fosfor- vitamine esențiale pentru o bună funcționare a organismului.

Struguri:
Resveratrolul este antioxidantul minune, care fac ca strugurii să fie fructe excelente împotriva bolilor de inimă. De asemenea contribuie efectiv la detoxifierea organismului, întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc metabolismul și protejează sănătatea ochilor. Strugurii sunt buni și pentru eliminarea rapidă a kilogramelor nedorite și a toxinelor din organism. Măștile din struguri sunt indicate tenului gras și iritat pentru efectele lor astrigente și cicatrizante.  

" "