ten

Acestea sunt cele 9 alimente care îți afectează frumusețea tenului. Ce să nu mai mănânci ca să arăți impebil

Carolina Costin

Iată 9 produse care îți afectează sănătatea și frumusețea mai mult decât ai fi crezut:

Pastele bolognese sau al ragu. Spre deosebire de alte alimente, nu sunt la fel de dăunătoare. Totuși, amestecul de carne tocata nu este tocmai blând cu pielea și nici cu stomacul tău. E indicat sa nu faci exces când vine vorba de ele, dacă îți dorești să arăți și să te simți bine.

Puiul prajit. Partea buna este ca nu conține lactate, ceea ce îl face mai putin dăunător. Totuși, prăjeala are efecte nocive asupra pielii, cu atât mai mult dacă ai probleme cu acneea.

Noodles cu multa carne si sos. Acest fel de mâncare este bogat în sodiu, un mineral care deshidratează pielea. După ce consumi multa sare, e posibil ca pielea ta sa-și piardă din strălucire și vitalitate.

Cheeseburger. Indicele glicemic al cheeseburgerului este mai scăzut decât al celui din pizza sau din macaroanele cu brânză, dar rămâne totuși ridicat. Asta înseamnâ că usuca pielea și o deshidratează destul de tare.

Cartofi prajiti. Cartofii prăjiți au o cantitatea mare de sodiu. Combinați cu carbohidrații, sarea duce la deshidratare, ceea ce cauzează apariția temporara a ridurilor.

Shake-urile. Orice face parte din categoria lactatelor si are o cantitate mare de zahar e dăunător pentru piele. Dacă are în compoziție și ciocolată, cu atât mai rău, pentru că aceasta poate declanșa acneea.

Pizza. Și pizza are un index glicemic destul de mare, ceea ce ridica nivelul de zahar din sânge și poate duce la apariția acneei. 

Burrito. Mâncarea mexicana a devenit tot mai populara și la noi în țară. Combinația dintre indexul glicemic ridicat și produsele lactate în cantități mari din acest aliment face ca produsul sa nu aibă un efect tocmai pozitiv pentru piele. El alterează calitatea uleiurilor din piele și poate cauza erupții ale acesteia. De asemenea, burrito are o cantitatea mare de sodiu, ceea ce duce la deshidratare.

Macaroane cu branza. Pentru ca acest fel de mâncare are un indice glicemic ridicat și are în compoziție multe lactate, poate duce la apariția ridurilor și acneei.