Pâine fără făină

Iată rețeta pentru cea mai sănătoasă pâine din lume, care te va ajuta să tratezi colesterolul și diabetul

Maria Mocreac

LiberTV îți recomandă o rețetă de pâine sănătoasă și gustoasă. 

Acest fel de pâine activează producerea de celule roșii și de hemoglobină, ajută la eliminarea substanțelor cancerigene și a celor toxice din organism, a excesului de colesterol. Este recomandată pentru prevenirea diabetului și a celulitei.

Principalul ingredient în această rețetă sunt germenii de grâu, la care li se adaugă puțină sare și drojdie, fără aditivi, stabilizatori și alte substanțe asemănătoare.

Acest fel de pâine fără făină este la fel de hrănitoare ca și celelalte produse de brutărie, însă e mai bogată în proteine, vitamine, grăsimi, aminoacizi, carbohidrați și minerale. 

Iată rețeta:

-300 de grame de grâu;

-100 de grame de fulgi de orz;

-2 linguri de semințe de susan;

-2 linguri de semințe de floarea soarelui;

-1 lingură de sare Himalaya;

-1/2 pachet de drojdie;

-50 ml de apă.

Modul de preparare al acestui tip de pâine este puțin mai complicat și mai îndelungat decât în cazul pâinii obișnuite. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să pui apă peste grâu. Grâul trebuie ținut în apă timp de 3 zile, timp în care va germina. 

Pentru a evita alterarea gustului, apa trebuie schimbată în mod regulat.

După trei zile grâul se strecoară și se amestecă în blender. Se va obține o pastă asemănătoare unui aluat.

În acestă componență se adaugă fulgii de orz, care de asemenea se țin în prealabil în apă timp de 30 de minute. Apoi se adaugă semințele de susan, de in și cele de floarea soarelui, care se prăjesc puțin într-o tigaie, fără a folosi ulei.

Următorul pas este să amesteci jumătate de pachet de drojdie în 50 ml de apă, peste care se adaugă o lingură de zahăr. După ce drojdia a crescut, se pune în aluat și se frământă. Nu trebuie să mai adaugi apă, pentru că grâul este suficient de apos. Se pune doar o lingură de sare.

Aluatul se lasă la dospit pentru o jumătate de oră.

Se incălzește cuptorul la 220 de grade. Pâinea se lasă la copt pentru 40-50 de minute.

Poftă bună!