Acnee

Uită de acnee cu ajutorul acestor sfaturi simple

Dan Berbec

  1. Spalăți fața cu ulei zilnic. Această metodă este extrem de populară în Asia, și devine un trend mondial. Această metodă alternativă de curățare a pielii este blândă și se potrivește celor ce au un ten sensibil. Atrageți atenția la uleiul de olive, uleiul de semințe de poamă și uleiul de ricin.
  2. Folosește produse cu peroxid de benzoil. Acest element poate fi gasit în săpun sau loțiuni care trebuiesc aplicate direct pe partea afectată de acnee. Acest produs ajută la curățarea pielii moarte și promovează o regenerare mai rapidă care duce la creearea celulelor noi. Caută produse care conțin 3% sau mai puțin de peroxid de benzoil pentru a evita o posibilă iritare a pielei.
  3. Folosește măști de lut ce conțin sulf. Deși nu știm exact de ce sulful este atît de efectiv la tratarea acneei, putem spune cu siguranță că este extrem de eficace. Caută produse ce conțin sulf pentru a reduce considerabil area afectată de acnee prin diminuarea producției de ulei.
  4. Tot timpul aplică hidratant. Pielea uleioasă este predispusă apariției acneei, iar daca pielea ta este foarte uscată organismul va compensa prin producerea sebumului. Pentru a preveni acest lucru, folosiți un hidratant după ce vă spălați pe față în fiecare dimineață și seară.
  5. Pregătește și aplică această mască. Creează un amestec din castraveți și fulgi de ovăz. Castraveții ajută la combaterea roșeței și a punctelor negre, pe cînd fulgii de ovăz face pielea mai moale. Amestecă ingredientele într-un blender pînă ce nu devine pastă, apoi aplic-o pe față timp de 15-20 minute. Spre final spală cu blândețe folosind apă caldă.

De asemena este important să te adresezi la un doctor, deoarece acneea poate fi cauzată de o mulțime de factori și uneori poate fi tratată doar de un dermatolog.