sursa foto:ziaruldevrancea.ro

Vezi care sunt condițiile din Spitalele Raionale și calitatea serviciilor medicale

Valeria Botnaru

La Spitalul Raional Hîncești funcționează trei blocuri curative, două dintre acestea fiind deja renovate, modernizate și dotate cu echipament medical performant. 

Lucrurile stau altfel la Spitalul Raional Cărpineni. Acesta are carențe la capitolul consolidarea bazei tehnico-materiale și susținere financiară. Instituția medicală nu este dotată din punct de vedere tehnic și nu dispune de unii specialiști de profil. Paturile din secții sunt repartizate ineficient, iar condițiile în Secția Chirurgie și cea de Obstetrică nu sunt din cele mai bune. 

„Schimbarea și abordarea prin prisma stimulării competențelor profesionale este ceea ce-mi doresc să fortific în sistemul medical. În toată lumea, dacă ești un medic bun, ai neapărat sporuri pentru performanță – indicatori, care trebuie să fie clar stabiliți pentru fiecare angajat, ușor măsurabili și care să nu depindă de relațiile interpersonale între cei care efectuează actul medical și cei care calculează salariul”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan. 
 

La Spitalul Raional Hîncești activează 395 de angajați, dintre care 72 de medici, iar la Spitalul Raional Cărpineni lucrează 127 de colaboratori, printre aceștia 18 medici.