TV5 despre vinurile moldovenești

Vinurile din Moldova, subiect de discuție în presa franceză

Evelina Popescu

Postul francez a realizat un reportaj despre cramele de la Cricova ce sunt cunoscute încă din trecut și unde mai multe persoane publice își păstrează colecțiile de vinuri. Ei au numit Cricova „o comoară lichidă” ce se află în una din cele mai sărace țări din Europa.

Totodată, francezii au mai scris despre marea lor dilemă, mai exact, cum o țară în care salariul mediu nu depășește 180 de euro ar putea avea un asemenea patrimoniu ca vinăria Cricova.

Ei își explică acest lucru prin faptul că, Cricova are o reputație încă din trecut, mai ales din perioada sovietică, atunci când cele mai bune vinuri erau consumate în Republica Moldova, mai ales la Cricova.

Personalități ca: Vladimir Putin, Angela Merkel sau John Kerry au propriile colecții de vinuri în acest oraș subteran de excepție. Impresionat de vinurile noastre a rămas și Iurie Gagarin, ce a vizitat Moldova în 1966.

„Am o mare apreciere pentru cei ce au făcut aceste vinuri și îi încurajez să continuie tot în aceeași direcție, iar eu într-o zi când voi lipsi de pe Pământ, voi duce aceste vinuri pe Lună”, a declarat Gagarin.