ff

100 de elevi din România se odihnesc în tabăra de vară „Luceafărul” din oraşul Vadul lui Vodă

Corina Bezer

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, şi E.S. Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău, au întreprins o vizită copiilor şi le-au urat bun venit şi odihnă plăcută şi au discutat cu aceştia despre aşteptările pe care le au de la acest sejur, despre activităţile pe care le vor desfăşura şi primele impresii create.

Ministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei a subliniat că această experienţă este una extrem de preţioasă, mai ales din perspectiva comunicării şi stabilirii de conexiuni între copiii şi profesorii din Republica Moldova şi România. „Vă îndemn să legaţi prietenii, să comunicaţi, să petreceţi timpul în aşa fel, ca în final să rămâneţi cu amintiri de neuitat.”, a menţionat ministrul.

,,Ne bucură faptul că aceste tabere de vară au devenit o tradiţie, iar copii de pe ambele maluri ale Prutului au ocazia să interacţioneze, să facă schimb de idei şi viziuni”, a afirmat E.S. Daniel Ioniţă.

Pe durata sejurului, copiii vor avea parte de un program cultural-educativ şi sportiv, de dezvoltare personală, concursuri de cultură generală, proiecţii de filme, excursii etc.

Totodată, menţionăm că 170 de elevi din Republica Moldova cu rezultate remarcabile la învăţătură; învingători ai olimpiadelor/concursurilor naţionale şi internaţionale în anul şcolar 2018 – 2019; cu aptitudini deosebite în muzică, arte plastice şi sport, participă în perioada 13-20 august la tabăra de vară ,,ARC-2019”, desfăşurată la Centrul de agrement din Sulina, jud. Tulcea (România).

Atât taberele de vară ,,ARC”, cât şi cele din Republica Moldova sunt organizate anual, în baza Protocolului de colaborare dintre Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Ministerul Educaţiei Naţionale din România, pentru anii de învăţământ 2016-2019.