De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Drapel în bernă

24 martie 2016 – Zi de doliu în Republica Moldova și în România

Corina Bezer

Șeful statului, Nicolae Timofti s-a referit la necesitatea urgentării adoptării în Parlament a documentelor legislative care ar contribui la sporirea gradului de securitate a cetățenilor Republicii Moldova. În context, șeful statului a amintit despre pachetul de acte legislative privind activitatea Serviciului de Informații și Securitate și la Legea cu privire la prevenirea și combaterea terorismului.

„Terorismul este o amenințare tot mai prezentă, iar acțiunile de contracarare a acestui flagel țin de responsabilitatea tuturor actorilor naționali și internaționali. Pe plan intern, solicit conducerii Parlamentului și Guvernului, precum și celorlalte instituții ale statului să aplice toate deciziile, adoptate la ședințele Consiliului Suprem de Securitate și în cadrul ședințelor operative, care stabilesc acțiuni de consolidare a capacităților statului în domeniul securității și apărării.”, a declarat președintele.

În cadrul ședinței s-a stabilit că 24 martie va fi declarată zi de doliul național, în spiritul solidarității cu Belgia și a compasiunii pentru victimele atentatelor teroriste din Bruxelles.

„Drapelul de Stat pe catarg se arborează în bernă, astfel încât să fluture la jumătatea catargului. Pentru a arbora drapelul în bernă, acesta mai întâi se ridică până la vârful catargului, fără a-l atinge, apoi se coboară încet până la mijlocul catargului. De regulă, mijlocul drapelului arborat în bernă coincide cu mijlocul catargului”, scrie în lege.

Potrivit ultimului bilanţ, 34 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 230 au fost rănite în urma unor explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles şi la o staţie de metrou.

Totodată, 4 români au fost răniţi în atentatele de la Bruxelles.