medici romani

42 de medici și asistenți din România ajung în scurt timp în Republica Moldova, pentru a ne fi alături în lupta împotriva COVID-19

Corina Bezer

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că în cadrul ședinței de Guvern se va fi adoptata și o Hotarare de Guvern pentru alocarea unei donații către Republica Moldova, formata din măști, echipamente medicale şi medicamente.

Premierul României, Ludovic Orban, a participat, la Iaşi, la îmbarcarea echipei de medici şi asistenţi români. De asemenea, au fost prezenți ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Vă doresc să aveți ocazia de a face bine semenilor noștri și prin această misiune să arătam că suntem mai aproape unii de alții", le-a transmis in aceasta dimineata Ludovic Orban medicilor care au pornit în misiune.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru efortul pe care îl faceți. Vreau să știți că aveți aprecierea și respectul meu pentru faptul că v-ați implicat în această misiune umanitară fraternă pentru frații noștri de peste Prut, care se afla într-o situație dificilă. Reprezentați România cu cinste și faceți un lucru extrem de benefic atât pentru România, cât și pentru Basarabia. În urma dvs vor veni și ajutoare substanțiale pentru cei care au nevoie din Republica Moldova. Este vorba de 500.000 de măști FFP2 și FFP3, 50.000 de combinezoane, medicamente necesare pacienților de COVID-19”, a declarat Ludovic Orban.