uitg

6 ani de pușcărie pentru fostul şef al FISC-ului din Taraclia

Valentina Voinu

Decizia a fost emisă de Curtea de Apel Cahul, după ce procurorii au contestat pedeapsa nonprivativă de libertate, aplicată anterior de magistraţii din Taraclia.

Potrivit procurorilor, la sfârșitul anului 2008, fostul șef al IFS Taraclia a dispus în mod ilegal anularea pentru o zi a dispoziţiei privind suspendarea operaţiunilor la conturile bancare ale unei firme. Suspendarea fusese aplicată anterior de IFS Taraclia în legătură cu existenţa restanţelor agentului economic la capitolul impozite în mărime de 4,5 milioane lei.

Astfel, în acea zi, la conturile întreprinderii au fost virate de către alţi agenţi economici peste 9 milioane lei, care au fost folosiţi de întreprindere în alte scopuri, statul fiind în imposibilitate să perceapă datoria la bugetul de stat. Prin aceste acţiuni, inculpat a prejudiciului statului cu sumă de 5 740 300 lei.

Mai mult decât atât, fostul funcţionar a fost privat de dreptul de a deţine anumite funcţii timp de 2 ani. Decizia Curţii de Apel este definitivă şi executorie, însă poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.