77 de ani de ocupaţie sovietică// Unioniştii îşi unesc eforturile în jurul unui singur ideal - Unirea cu România

77 de ani de ocupaţie sovietică// Unioniştii îşi unesc eforturile în jurul unui singur ideal – Unirea cu România

Corina Bezer

Vorbind despre ziua tragică de 28 iunie, unioniștii din consideră această zi ca fiind una de doliu pentru națiunea română. 

"E o zi neagră pentru istoria neamului nostru românesc. E ziua când am fost rupţi de la trupul Patriei – Mamă şi am fost forţaţi să vorbim o altă limbă şi să ne supunem unui regim dictatorial. La 77 de ani de la ocupaţia sovietică trebuie să demonstrăm că suntem uniţi şi vom depune toate eforturile pentru a reveni la hotarele noastre istorice", a declarat Vlad Bileţchi, preşedinte ODIP.

„Este ziua ocupației sovietice și suntem obligați să ne trezim”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Boris Volosatîi, director al Liceului Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău. 

În acest context, unioniştii au anunţat cea mai mare campanie de informare cu privire la avantajele unirii – Caravana Unirii.

"Vom merge din casă în casă, de la om la om și vom discuta cu fiecare locuitor. Unirea e idealul nostru sfânt, iar noi îl vom aduce în sufletele oamenilor", a conchis Vlad Bileţchi, preşedinte ODIP.