Grădiniță renovată banii României

77 de copii din Republica Moldova au grădinița renovată cu fonduri din România

Corina Bezer

În prezent aceasta este frecventată de 77 preșcolari, cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani, dar capacitatea ei este de 120 de locuri.

Nica Bumbu, directoarea grădiniței, a spus că înainte de reparație, clădirea avea tavanul deteriorat și pereții strâmbi, iar iarna, din cauză că pereții exteriori nu erau termoizolați, copiilor le era frig.

Prezent la inaugurare, ambasadorul României Marius Lazurca, și-a exprimat dorința ca ”într-un termen mediu, toate grădinițele din Republica Moldova să arate ca cea din s. Satul Nou”.

Sunt bucuros că în raionul Cimișlia este inaugurată o grădiniță nouă, modernă, dotată cu toate cele necesare pentru o bună educație a copiilor, din sprijinul Guvernului României. Evenimentul de astăzi este plin de bucurie care vine din partea autorităților locale, a copiilor și a părinților, bucurie pe care o voi transmite în gest de gratitudine autorităților de la București, care intenționează să continue acest program și în anii care urmează, a spus Lazurca.

Guvernul României a acordat Republicii Moldova 20 de milioane de euro, pentru renovarea şi dotarea grădiniţelor. Banii sunt gestionaţi prin Programul de asistenţă tehnică şi financiară acordată de România pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova. Din acest grant, deja au fost renovate peste 800 de instituţii preşcolare din Republica Moldova.