Marșul Tricolorului 26 martie 2017

99 de ani de la Unire// Unioniștii sunt așteptați duminică la Marșul Tricolorului

Corina Bezer

Scopul evenimentului este de a marca 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România din 1918 și pentru a transmite un mesaj clar și ferm pe arena internațională, și anume că cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului își doresc Unirea. „În fiecare an ziua de 27 martie este o sărbătoare pentru noi, deoarece unirea este cea mai frumoasă realizare a neamului românesc. În acest an, vom marca această zi istorică într-un mod inedit, întrucât a mai rămas doar un an până la centenarul unirii. Îi așteptăm pe toți cei care simt românește să fie alături de noi”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

În cadrul evenimentului va fi întins un tricolor IMENS de 100 de metri lungime, care va fi purtat pe brațe de participanți. Cei prezenți vor scanda lozinci unioniste și vor cere unirea Republicii Moldova cu România.

Totodată, la inițiativa ODIP și Congresului Profesorilor, luni, 27 martie, pe zeci de instituții de învățământ din Republica Moldova, vor fi arborate tricoloare de minim zece metri. „Tânăra generație își dorește unirea, iar pe data de 27 martie, instituțiile de învățământ vor fi îmbrăcate în frumosul tricolor. Astfel, dorim să transformăm ideea unirii în realitate și să dăm dovadă că simțim românește, iubim limba română și ne angajăm să realizăm unirea”, a conchis Vlad Bilețchi.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.