Academicianul Tudor Lupaşcu

A câştigat premiul "Savantul Anului" şi a hotărât să susţină cauza unionistă! Vezi despre cine este vorba

Luni, 27 noiembrie 2017, 11:36

Academicianul Tudor Lupaşcu a fost declarat savantul anului 2016 pentru ciclul de lucrări "Procese de absorbţie şi substanţe biologice active pentru protecţia mediului ambiant şi a sănătăţii omului". Fiind patriot şi dorind să susţină cauza unionistă, directorul Institutului de Chimie a hotărât ca din premiul bănesc câştigat să susţină activităţile de promovare a valorilor naţionale româneşte ale AO "UNIREA - ODIP".

Din premiul de 10 000 de lei câştigat în calitate de "Savant al anului 2016", academicianul a contribuit substanţial la promovarea limbii române şi a valorilor naţionale româneşti. "Este datoria tinerei generaţii sa promoveze valorile naţionale. Însă rămâne de datoria noastră să susţinem aceste idealuri", a declarat Tudor Lupaşcu. 

La rândul său, preşedintele "UNIREA - ODIP", Vlad Bileţchi, s-a arătat recunoscător pentru faptul că intelectualii susţin activităţile patriotice. "Suntem recunoscatori şi ne bucurăm de faptul că intelectualitatea susţine mişcările patriotice", a precizat Bileţchi.

Profesorul universitar Tudor Lupaşcu este un savant cu renume în domeniul chimiei fizice, protecţiei mediului şi folosirii raţionale a resurselor naturale. El a elaborat concepţia de sinteză dirijată a absorbanţilor carbonici cu proprietăţi programate, în baza careia au fost elaborate şi brevetate noi sortimente de absorbanţi pentru dezintoxicarea organismului uman şi protecţia mediului înconjurător.

Tudor Lupaşcu este autorul a peste 500 de lucrări ştiinţifice, inclusiv patru monografii, are 47 de invenţii brevetate, fapt pentru care în 2009 a urcat pe primul loc în topul inventatorilor. 

Ți-a plăcut articolul? Abonează-te:

Sau distribuie-l și tu:

Distribuie