smurd

A fost făcută autopsia celor care au murit în urma prăbușirii elicopterului; se pregătește repatrierea

Corina Bezer

„Autposia s-a făcut deja, s-a făcut în cursul nopţii, cu identificare, cu tot. Vor merge în primă fază la Iaşi. Cei care fac investigaţiile decid când vor ridica epava elicopterului”, a declarat Raed Arafat.

Totodată, Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis autorităților judiciare din Republica Moldova o cerere de asistență judiciară internațională în materie penală cu caracter urgent, pentru a se evita pericolul pierderii de probe și mijloace de probă.

„În momentul de față, echipa de anchetă, formată din procurori militari și specialiști, participă la cercetarea la fața locului și desfășoară activități specifice acestei faze a procesului penal. Până la această etapă a anchetei, s-au efectuat următoarele acte: conservarea locului faptei și a probelor, identificarea martorilor, recoltarea de probe de combustibil, recoltarea de probe toxicologice și de ADN. În vederea conservării probelor, echipa comună de anchetă a efectuat actele procedurale cu caracter de urgență, unele dintre aceste activități fiind în curs de desfășurare”, informează Parchetul General.