ff

A început tipărirea buletinelor de vot

Corina Bezer

„De data aceasta lungimea buletinului este unul mai scurt, este de 124 de mm, pentru că și candidații care se regăsesc pentru participare în turul 2, sunt doar doi. Sunt prezenți reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate, care asistă întreg procesul de securizare a procedurii de confecționare și tipărire a buletinelor de vot”, a declarat Alina Russu, președinte CEC.

Buletinele de vot vor fi repartizate secțiilor de votare începând cu ziua de vineri și vor conține mai multe semne de protecție.

„Buletinul de vot este format din semne de protecție – plasa cu semne de protecție și buletinul de vot însuși. Semnele de protecție sunt niște elemente care au fost elaborate de SIS, nu le știm nici noi, nici voi”, a declarat DINU SOROCOVICI, director Î.S. Tipografia Centrală

Turul doi al alegerilor locale în municipiul Chișinău va avea loc pe data de 3 iunie. Pentru fotoliul de primar al capitalei, vor lupta Ion Ceban din partea Partidului Socialiștilor și Andrei Năstase din partea Platformei Demnitate și Adevăr.