Permis de conducere

A încercat să dea mită pentru permisul de conducere

Corina Bezer

Inspectorul a denunțat cazul la Linia Națională Anticorupție a CNA şi în urma investigaţiilor, bărbatul a fost prins în flagrant delict. Ulterior, bărbatul și-a recunoscut vina şi actualmente este cercetat în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.

Amintim că anul trecut, circa 40 de dosare ale persoanelor, care au obţinut permise de conducere, eliberate de Întreprinderea CRIS REGISTRU, au fost ridicate de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie.

Acţiunea a avut loc în cadrul mai multor cauze penale, pornite pe faptul traficului de influenţă, exprimat prin transmiterea, prin intermediari, a diferitor sume de bani persoanelor publice. Astfel, funcţionarii de la Secţia Înregistrare a Transportului şi Calificare a Conducatorilor Auto Cahul ar fi pretins diferite sume de bani pentru a elibera permise de conducere fără participarea persoanelor la probele practice şi teoretice sau pentru a favoriza susţinerea cu succes a examenelor de calificare.