Peter Michalko

Adrian Axinia, deputat AUR: Ambasadorul Peter Michalko nu avea mandat să îl legitimeze politic pe Renato Usatîi

Corina Bezer

„Voi solicita oficial în scris să vedem care este mandatul lui Peter Michalko și de când acesta are misiunea de a sugera posibilitatea alianței cu un rău numai pe principiul că acesta este mai mic decât altul. România este un stat al Uniunii Europene, avem drepturi egale și România spune clar că Renato Usatâi este reprezentantul structurilor antiromânești care acționează pe ambele maluri de Prut și că o viitoare alianță care să includă partidul său reprezintă un act de trădare”, a declarat oficialul din România.

dd

Potrivit deputatului AUR, Rusia se folosește de toate mijloacele de care dispune, inclusiv de oamenii politici corupți sau slabi din Uniunea Europeană, sau de relația economică frățească cu anumite state, pentru a-și impune propria agendă, adică federalizarea Republicii Moldova.

„Noi, România, refuzăm categoric această abordare și ne vom opune, căci AUR reprezintă la momentul de fața forța politică patriotică ce nu va accepta înțelegeri peste capul românilor majoritari în Republica Moldova”, a precizat Adrian George Axinia.