„Afacerea” unor profesori de la ASEM

„Afacerea” unor profesori de la ASEM! Primeau până la 550 de euro pentru o teză de licență sau masterat, iar pentru un examen se „mulțumeau” cu 1500 de lei

Corina Bezer

Șase profesori și 3 intermediari au fost reținuți astăzi de ofițerii CNA pentru 72 de ore, în urma unor percheziții efectuate în cadrul instituției de învățământ, dar și la birourile și domiciliile profesorilor. Din imagini, se observă cum un bănuit a efectuat o tentativă de a scăpa de unele probe, transmiţându-le peste balcon.

„Afacerea” unor profesori de la ASEM

Astfel, ofiţerii CNA şi procurorii au percheziţionat apartamentul vecin, de unde au ridicat obiectele transmise, în care s-au dovedit a fi o sumă impunătoare de bani. Mai mult, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate liste cu numele studenților, sume impunătoare de bani, primite de la aceștia, numele profesorilor care au primit bani pentru organizarea susținerii examenelor, practicii de producție, de licență sau masterat.

„Afacerea” unor profesori de la ASEM

Afacerea de corupție funcționa nestingherit chiar în fața instituției, acolo unde au fost monitorizați cei care formau una dintre principalele verigi a afacerii – intermediarii. Aceștia erau responsabili de identificarea unor studenți cu probleme de reușită sau restanțieri, cărora le ofereau ajutor pentru susținerea cu succes a oricărui tip de examen.

„Afacerea” unor profesori de la ASEM

În consecință, studenții erau evaluați de către profesori fictiv, în mare parte fără prezența fizică la examene.

„Afacerea” unor profesori de la ASEM