îndepărtarea zgârâieturilor de pe telefon

Află cum poți îndepărta zgârâieturile de pe ecranul telefonului

Zina Darii

Iată cum să scapi de zgârâieturile superficiale:

1.Pastă de dinţi

Pune o cantitate mică de pastă de dinţi pe o cârpă moale, de preferinţă din bumbac, şi şterge ecranul zgâriat al telefonului efectuând mişcări circulare. Dar, trebuie să ai grijă  ca pasta de dinți să nu intre în spațiul dintre ecran și carcasă. După ce ai frecat astfel întreaga suprafaţă a telefonului, utilizează o cârpă uşor umezită pentru a elimina excesul de pastă de dinţi. Folosiți doar pastă de dinți, gelul este contraindicat!

2. Bicarbonat de sodiu

Se amestecă într-un vas două părţi bicarbonat şi o parte apă până se formează o pastă groasă. Înlăturarea zgârieturilor şi de curăţare ulterioară se face exact ca în cazul folosirii pastei de dinţi.

3.Cu alcool

Alcoolul la fel este o bună metodă pentru a îndepărta zgârâieturile. Pregăteşte o soluţie de alcool, spirt şi apă. Ar trebui să amesteci o parte alcool şi 20 de părţi de apă, pentru ca soluţia să nu fie prea puternică. Îmbibă soluţia pe o cârpă umedă şi freacă uşor zona în care se află zgârietura.  După ce ai terminat, şterge ecranul cu o cârpă umedă. Dacă nu ai rezultate din prima, încearcă să crești cantitatea de alcool din soluție, dar să nu folosești numai alcool, pentru că riști să îți deteriorezi dispozitivul.

4.Cu o radieră

Un truc simplu și foarte cunoscut. Îţi trebuie o radieră obişnuită nu foarte abrazivă. Tot ce trebuie să faci este să mişti radiera de-a lungul zgârieturii, iar aceasta ar trebui să dispară. Metoda e eficientă mai ales pentru zgârieturile fine precum cele provocate de contactul capsei de deasupra buzunarului cu ecranul.

5.Ulei vegetal

Pune una, două picături de ulei vegetal în zona zgârieturii şi freacă uşor cu o cârpă. Uleiul la fel de repede va îndepărta zgârâieturile. 

6.Cu vaselină

Această metodă mai mult le maschează zgârâieturile. Cu o cârpă moale, aplică foarte puţină vaselină pe zona zgâriată. Această metodă va trebui s-o mai repetați din când în când.