fff

AJUTOR de 40 de mii de lei pentru școala românească din Aluatu

Corina Bezer

O companie a donat materiale de construcții în valoare de aproape 40 de mii de lei pentru ca gimnaziul – grădiniță „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu, raionul Taraclia, să fie reparat până la 1 septembrie. Reprezentanții Asociației „UNIREA – ODIP”, care și-au asumat responsabilitatea de a acoperi o parte din lucrările necesare de reparație, spun că fiecare ajutor contribuie la asigurarea unor studii decente elevilor care vor să învețe în limba română.

„Este vorba despre clei, este vorba de materiale de finisaj, amestec uscat și alte materiale necesare pentru reparația școlii. Este foarte important ca agenții economici, companiile care au astfel de posibilități să sprijine, să ajute astfel de inițiative frumoase. Educația este cel mai nobil și frumos lucru în care se poate investi”, a declarat VLAD BILEȚCHI, președintele „UNIREA – ODIP”.

 La rândul lor, reprezentanții companiei de construcții, spun că vor lucra în fiecare zi pentru a salva școala românească din Taraclia.

 „O să ne stăruim până la 1 septembrie să o dăm în exploatare ca să vină copiii și să poată să meargă la școală, într-o școală mai nouă, mai reparată, mai frumoasă, nu în dezastrul cela care era”, a declarat  ANDREI ȘPAC, reprezentantul companiei de construcții.

Anterior, gimnaziul – grădiniță „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu, raionul Taraclia risca să fie închis din cauza condițiilor deplorabile în care a ajuns. Actualmente, pereții sunt deteriorați și gata să se prăbușească, iar sălile de studii sunt pline de mucegai. După o întrevedere cu administrația școlii și cu primarul localității, responsabilii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au dat asigurări că instituția nu va fi închisă, iar statul va identifica mijloacele financiare necesare pentru ca cei 70 de elevi să își continue studiile la ei în localitate.