Ajutor umanitar din România pentru Republica Moldova

Ajutorul umanitar din România va fi alocat copiilor nevoiași, persoanelor cu dizabilități și vârstnicilor

Corina Bezer

Astfel, zahărul va fi distribuit persoanelor cu dizabilități severe, instituțiilor rezidențiale de plasament pentru persoane în etate și cu dizabilități, instituțiilor rezidențiale de plasament pentru copii în situații de risc și copii cu dizabilități, centrelor maternale, serviciilor de tip familial, copiilor rămași fără ocrotire părintească plasați în tutelă/curatelă, serviciilor alternative pentru persoane cu dizabilități (case comunitare, locuințe protejate), instituțiilor de învățămînt preșcolar și spitalelor/secțiilor pentru copii.

Cu referire la coletele alimentare, potrivit informației prezentate în cadrul ședinței de Guvern, aceste produse vor ajunge în Republica Moldova începând cu luna aprilie și sunt destinate copiilor cu dizabilități și persoanelor cu dizabilități severe din copilărie.

Distribuția zahărului și coletelor alimentare va fi monitorizată de societatea civilă și mass-media. Totodată, după distribuția definitivă a ajutoarelor umanitare, Comisa interdepartamentală pentru ajutoare umanitare va verifica corectitudinea distribuirii acestor produse către categoriile de beneficiari identificați.

Amintim că ajutorul umanitar acordat de Guvernul României este constituit din zahăr (1170 tone), produse alimentare (20.000 colete) cu făină, paste făinoase, mălai, conserve de carne, de pateu și de legume, precum și păcura ( 16 295  tone), destinată prevenirii situaţiilor de risc în domeniul energetic pentru mun. Chișinău.