zz

Alegerile în şapte municipii au fost câştigate din primul tur

Corina Bezer

Potrivit datelor preliminare, în municipiul Bălţi, a învins candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi. Acesta a acumulat 61,93% din voturi, iar contracandidatul său Alexandr Nesterovschi de la Partidul Socialiştilor – 16,21%.

În municipiul Comrat, a învins detaşat, cu 94,58% din sufragii, candidatul PSRM, Serghei Anastasov. Contracandidatul său de la Partidul Politic Şor, Galina Chireacova, a acumulat 5,42% din voturi.

O situaţie similară a fost şi în municipiul Ceadîr-Lunga, unde candidatul PSRM, Anatoli Topal, a acumulat 94,86%. Contracandidatul său de la Partidul Politic Şor, Mihail Mihalcenco, a acumulat 5,14% din voturi.

În municipiul Cahul a învins candidatul independent Nicolae Dandiş, care a obţinut 81,95% din voturi. Candidatul PSRM, Evgheni Osadcenco, a obţinut 11,62% din sufragii, transmite IPN.

Şi în municipiul Orhei alegerile au fost câştigate din primul tur. Învingător este candidatul Partidului Politic Şor, Pavel Verejanu, care a acumulat 80,03%, iar contracandidatul său de la Blocul ACUM, Tatiana Pănuţă – 7,69%.

În municipiul Ungheni a învins candidatul independent Alexandru Ambros, cu 55,56%, iar candidatul Blocului electoral ACUM, Gheorghe Petic, a acumulat 15,54%.

Municipiul Străşeni a fost câştigat de candidatul independent Valentina Casian, cu 79,87%. Contracandidatul său de la PDM, Mihail Popa, a acumulat 11,17% din sufragii.

În alte patru municipii, pe 3 noiembrie va avea loc turul doi. În municipiul Chişinău lupta se va da între candidatul PSRM, Ion Ceban, care a acumulat 40,16%, şi candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a obţinut 31,09%.

În municipiul Hânceşti lupta se va da între candidatul Partidului Democrat, Alexandru Botnari, care a acumulat 46,04%, şi candidatul Blocului electoral ACUM, Marcel Petruşan, care obţinut 32,92%.

În municipiul Soroca în turul doi se vor duela candidatul PSRM, Lilia Pilipeţchi, care a acumulat 34,87%, şi candidatul independent, Victor Său, care a obţinut 16,36% din sufragii.

În municipiul Edineţ, vor lupta candidatul independent Constantin Cojocari, care a acumulat 49,24%, şi Vitalei Cuţei de la PSRM, care a adunat 31,24% din voturi.