Liceul Asachi bombă

Alertă cu bombă la Liceul „Gh. Asachi” din capitală

Corina Bezer

Astfel, imediat după apel, toţi elevii şi profesorii au fost evacuaţi, teritoriul a fost încercuit, iar oamenii legii efectuează verificări. Conform primelor informaţii, cel care a anunţat despre faptul că a fost minat teritoriul liceului ar fi sunat de la un telefon public din stradă.

Directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatîi, a precizat că în momentul în care a fost anunţată alerta cu bombă, în liceu se aflau aproximativ 1.500 de elevi şi a confirmat că astăzi nu vor mai avea loc ore. Totodată, şeful instituţiei de învăţământ crede că alerta cu bombă nu este decât o glumă proastă a unui elev. Boris Volosatîi a mai spus că în liceu sunt organizate de două ori pe an antrenamente de evacuare de urgenţă.

Poliția a venit la liceu cu un aviz prin care se menționa că în școală este o bombă. Am evacuat copiii, peste un timp cred că instituția își va continua activitatea. Nu cred să fie o bombă adevărată. Vom stabili deja prin metodele cunoscute vocea care a anunțat. Cred că este vorba de o glumă, un copil care nu și-a făcut lecțiile. Nu putem spune dacă este vorba de o evaluare. Asemenea glume nu am avut de mult timp, a declarat directorul instituţiei. 

Între timp, geniştii cu câini verifică instituţia, iar clădirea este păzită de poliţişti.

Bombă