Alexandru Daguța

Alexandru Daguța: „Unirea este singura soluție pentru a scăpa acest stat de sărăcie”

Corina Bezer

1. Pentru început, te rog să ne spui mai multe despre tine. Ce ar trebui să cunoască cititorii despre tânărul Alexandru Daguța?

Am 17 ani, învăț la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din or. Chişinău si sunt pasionat de istoria românilor si cea universală. De asemenea, îmi place să călătoresc, să practic sportul, mai ales baschetul, unde am atins ceva performanțe şi sunt pasionat de politică şi încerc mereu să fiu la curent cu tot ce este important.

2. Te-ai remarcat prin implicarea activă în Asociația „UNIREA-ODIP”. Ce te-a determinat să te alături acestei asociații?

Am hotarât să mă alătur organizației „UNIREA-ODIP” datorită faptului că am fost mereu un susținător al unionismului şi pentru că este o organizație de tineri ce sunt compatibili ideologic şi luptă pentru un singur țel, Unirea cu Patria România.

3. În contextul alegerilor parlamentare, de ce crezi că este important ca unioniștii să fie prezenți în viitorul Legislativ?

Consider că unioniştii ar trebui să fie în Parlamentul Republicii Moldova pentru a putea în viitor forma o majoritate si pentru a atrage cu timpul mai mulți susținatori ai Unirii, ce este singura şansă de a salva acest stat şi aşa sărăcit de puterea oligarhică pro-rusă şi statalistă.

4. De ce îl susții pe președintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, în campania electorală?

 Îl susțin pe Vlad Bilețchi în campania electorală, întrucât este curat politic şi pentru că se implică activ în promovarea Unirii. Plus la toate s-a remarcat prin mai multe proiecte la nivel național, ce sunt un bun prilej de a se face remarcat în politica R. Moldova.

ss

Menționăm că președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, va candida pe listele Partidului Liberal, dar și pe circumscripția numărul 26, care include sectoarele Centru și Buiucani. 

dd